תוכנות מומלצות למעצבים
עודכן: 2 במרץ 2021
חברות רבות מציעות תוכנות שונות ומגוונות ובתחילת הדרך אנחנו לא תמיד יודעים מה עדיף לבחור ואיזו תוכנה משמשת לאיזה תוצר. כדי לפתור את התעלומה, לפניכם רשימה של כל התוכנות המומלצות בעיניי למעצבים בתחומים השונים, אמנים, ציירים וצלמים ומהות השימוש בכל אחת מהתוכנות.
לאן שלא תלכו תצטרכו ככל הנראה להשתמש בתוכנות העיצוב של אדובי. יש להם כ-50 תוכנות שונות חלקן למעצבים וחלקן לבעלי עסקים. אז מה התוכנות של אדובי למעצבים ומה השימוש שלהן?
פוטושופ - משמש לעריכת תמונות, גרפיקות ואומנות.
אילוסטרייטור - אמנות וקטורית, איורים ועיצובים שונים.
אינדיזיין - פריסות שונות כגון: ספרים, מגזינים, מצגות, מתאים לדפוס ולדיגיטל.
פרימייר - תוכנה לעריכה מקצועית של וידאו.
אדובי XD - משמשת לעיצוב חווית משתמש לאתרים ואפליקציות.
אקרובט - מאפשר עבודה ופתיחת מסמכי PDF.
אדובי LIGHT ROOM - מתאימה בעיקר לצלמים, משמשת לעריכת תמונות בצורה פשוטה ואחסון וארגון התמונות במחשב.
אפטר אפקטס - ליצירת גרפיקות בתנועה ואפקטים חזותיים לסרטים, טלוויזיה, וידאו ואינטרנט.
אדובי AUDITION - הקלטה, יצירת מיקסים ושיחזור שמע.
פרימייר ראש - יצירה ושיתוף של סרטונים באינטרנט.
אין קופי - מאפשרת ביצוע עריכות טקסט ושינויים ללא פגיעה בעיצוב.
אנימייט - הנפשות וקטוריות אינטראקטיביות.
אדובי DREAMWEAVER - עיצוב ופתיחת אתרים לגדלים שונים של מסכים.
ספארק - משמש ליצירת יצירות מותאמות אישית וממותגות של גרפיקות, דפי אינטרנט וסרטונים.
אדובי AERO - עיצוב במציאות רבודה.
פרסקו - בעיקר לאמנים וציירים, משמש לציור וצביעה.
אדובי DIMENTION - יצירת תלת ממד למיתוג, אריזות ומוצרים.
אדובי סטוק - הינו אתר המאפשר הורדה של תמונות וגרפיקות שונות בתשלום.
אדובי BEHANCE - הינו אתר המאפשר הצגת פרויקטים כתיק עבודות.
ברידג' - מאפשרת גישה לשולחן העבודה ולמסמכים שלכם.
קרקטר אנימטור - להפיכת דמויות דו ממדיות לתלת ממדיות מונפשות.
אילוסטרייטור דרו - איור ממכשירים ניידים כגון טאבלטים.
מדיה אנקודר - הפקת פלט של קבצי מדיה לכל המסכים.
אדובי פונטס - לרכישת פונטים של אדובי.
ברור לגמרי שאדובי נותנים הרבה יותר ממה שכל מעצב צריך ורוב הסיכויים שלא תשתמשו ברובם. החשובים מתוכם הם: פוטושופ, אינדיזיין ואילוסטרייטור וכמובן גם ACROBAT (לפתיחת PDF) כי בלעדיהם לא תוכל להתחיל שום עבודה.
אם אתם רוצים להתעסק בעריכת סרטונים אז מומלץ ללמוד פרימייר ואפטר אפקטס. אם אתם רוצים להתעסק בחוויית משתמש, UI UX, אפליקציות, אז כדי ללמוד גם XD (הרבה מקומות עבודה מחפשים מעצבים שיודעים לעבוד בתוכנה הזאת).
אם אתם רוצים ללמוד עיצוב פנים או אדריכלות תצטרכו בנוסף לתוכנות העיבוד והעיצוב הגרפי גם תוכנות שרטוט, מידול והדמיה.
שרטוט - זה אוטוקאד. כיום יש משרדים רבים שעברו לרוויט. אבל אוטוקאד יותר מומלץ. הוא פשוט יותר, רגילים אליו ולפעמים לא צריך לחפש "להשתדרג" ללא סיבה מוצדקת, קחו בחשבון שאם תצטרכו עזרה רצינית לא תמיד יהיה מי שיעזור לכם בתוכנה חדשה. בקיצור - אין רע בלדעת תוכנות נוספות ותמיד אפשר לעשות קורס רוויט בנוסף אם אתם מרגישים בצורך.
תלת ממד - RHINO. למה לא SKETCHUP? הרי הרבה משרדים עובדים איתה? הסיבה הפשוטה היא כי העבודה בריינו מדויקת יותר ונוחה יותר. ריינו הינה תוכנת מידול המשמשת מעצבי מוצר ותכשיטים ואין דבר שלא ניתן למדל בה. כמעצבי פנים ואדריכלים שעשוי לעניין אותם עיצוב רהיטים וכדומה - ריינו היא התוכנה בשבילכם.
הדמיה - הרבה משרדים משתמשים ב-3DS MAX או ב-SKETCHUP. בסקטצ'אפ כי נוח להם לרנדר באותה תוכנה שמידלו ובמקס כי התוצאה ריאליסטית. אך יש חסרונות רבים בשימוש בתוכנות הללו: ההדמיות עלולות לצאת מגורענות אם אינן באיכות טובה או לא רונדרו מספיק זמן. העבודה במקס לוקחת הרבה מאוד זמן, לפעמים יותר מכמה ימים על מנת רק להכין את הקובץ להדמיות וגם אז הרנדור יקח זמן ואפילו ימים רבים. לנו כמעצבים אין זמן מיותר ולעבוד בלילה לא אמורה להיות אופציה ולכן אני ממליצה לכם לעבוד בלומיון. בשונה מהמקס, לומיון לא תקרוס לכם באמצע העבודה (רק אם תכבידו עליה עם טקסטורות מאוד כבדות שתכינו בעצמכם ללא התייחסות לגודל הקובץ). באופן כללי תוכנות הדמיה מכבידות על המחשב ולשם כך יש צורך במחשב חזק. בלומיון העבודה פשוטה יותר והיא אפילו בעברית (או כל שפה אחרת שתבחרו). ההכנה להדמיה לא לוקחת זמן רב והרנדור עצמו נע בין כמה שניות לכמה דקות לתמונה בודדת, לסרטון הרנדור יקח בין שעה לכמה שעות, תלוי באיכות שבחרתם. גם בלומיון ניתן ליצור סרטונים ואנימציות שונות. בעזרת שימוש באפקטים שהתוכנה מציעה ניתן להגיע לתוצרים מעניינים ומרשימים ביותר. ככל שהזמן עובר התוכנה מתחדשת ומשתדרגת וההדמיות הופכות ליותר ויותר ריאליסטיות, מומלץ מאוד.
