מה שהופך את הלוגו לנצחי
עודכן: 2 במרץ 2021
כל בעל עסק רציני חולם על המיתוג המושלם ועל הלוגו שיציג את הזהות של העסק בצורה הטובה ביותר. עם זאת יש סגנונות רבים בהם מעצבים שונים משתמשים, לוגואים מאוירים, קלאסיים, אמפטי-ספייס ורבים אחרים. לא משנה באיזה סגנון נעצב את הלוגואים יהיו כמה מאפיינים עיקריים שיכריעו אם הוא לוגו טוב או לא, האם הוא טוב רק לתקופה מסוימת? כלומר, נעשה בסגנון טרנדי ספציפי ואחרי כמה שנים יש צורך במיתוג מחדש... או האם הוא הולך להישאר כאן להרבה זמן ולהיות נצחי?
עיצוב שיהפוך לוגו לנצחי תלוי במאפיינים הבאים:
1. פשטות - לוגו טוב ונצחי הוא לוגו פשוט, ללא אלמנטים מיותרים, ללא אפקטים, ללא ריבוי צבעים, מינימליסטי, ללא ריבוי פרטים ולא כזה שיהיה קשה להעתיק אותו. לוגו רואים בגדלים שונים ובהרבה מקרים בקטן. לכן ככל שהלוגו יהיה פשוט יותר הוא יהיה ברור וקריא יותר כשיהיה קטן. רצוי להשתמש בפונטים קריאים גם כשהם קטנים ומומלץ שיבלטו כדי שיראו את שם העסק.
2. רספונסיביות - ככל שהלוגו יתאים ליותר פורמטים שונים של גדלים יש לו סיכוי טוב להישאר יותר זמן. מומלץ שללוגו תהיה צורה קבועה ושלא יהיה צורך לסובב אותו או להזיז אלמנטים מסוימים בכל פעם שלא יתאים לגודל שאליו רוצים להכניס אותו. הלוגו צריך לשדר איזון, יציבות ואמינות. לכן לוגו שיראה שונה כל פעם ישדר חוסר יציבות וחוסר אימון.
3. אלמנט זכיר - לוגו מעולה הוא לוגו שזוכרים וניתן לזהות אותו. לכן, חשוב להשתמש באלמנט זכיר ופשוט, ללא אפקטים, הצללות וקישוטים מיותרים (מה שמחזיר אותנו לטיפ 1). צריך אלמנט שיש לו משמעות וקשר לעסק. עם זאת אסור שיהיה בנאלי או מועתק כי אז יזכיר לוגואים אחרים (בנוסף, העתקת לוגו היא עברה על זכויות יוצרים). ובכלל כאן זה המקום להפגין יצירתיות וחדשנות, לצאת מחוץ לקופסא, לראות מה קיים ובמה אנחנו יכולים לחדש אך עדיין לעמוד במסגרת של "חוקי העיצוב". לוגו זכיר הוא לוגו שבדרך כלל כולל עד 3 - 4 צבעים שנראים הרמוניים יחד. מעבר לכך, לא בטוח שנזכור את הצבעים הנוספים גם אם נזכור את הצורה ואת שם העסק.
