גרפיקה, שילוט והנגשה
עודכן: 2 במרץ 2021
חלק מהעבודה כמעצבים בכלל וכמעצבים גרפים בפרט, היא לעצב בצורה שמתאימה לכולם. לכן, יש לעצב בצורה אכפתית, מתחשבת ומונגשת גם בשילוט.
איך מעצבים שילוט נגיש?
שילוט נגיש יכלול אייקונים שברורים ומוסכמים בעולם. למשל, אייקונים של שירותים שונים. בעיצובים כאלו, בהם אנו רוצים לפנות לכולם, לא ננסה להיות יצירתיים ולחדש את הגלגל כי אין כאן צורך בזה.
נשתמש בצבעוניות מנוגדת בין האלמנטים השונים בעיצוב שלנו לרקע.
נשתמש בצבעים זרחניים לסימון על מנת שיזהרו בחושך.
נתייחס לתקנות הנגישות ולמה שיועציי הנגישות אומרים.
נשתמש בפונטים קריאים, פשוטים וברורים. מומלץ להשתמש בפונטים סן סריפים ולא סריפים או כתב יד. להרחבה בנושא בחירת פונטים לחצו לקריאה כאן. בחוק הנגישות, מצוינים כמה פונטים הנחשבים לנגישים ולכן מומלץ לבדוק אותו.
לגדלים של הפונטים יש גם משמעות והם צריכים להיות גדולים, ברורים וקריאים גם מרחוק.
כמו בכל העיצובים שלנו, ניתן יחס להיררכיה של האלמנטים בעיצוב השלט. ניצור גריד עם קומפוזיציה ברורה, קריאה ופשוטה. להמשך קריאה על גריד ואיך הוא עוזר בתכנון, ניתן ללחוץ כאן.
בכניסה לחנויות או מתחמים שונים שדלתותיהם עשויות זכוכית יש להדביק מדבקות על הדלתות על מנת שיהיה ניתן להבחין בזכוכיות. לרוב המדבקות עגולות ואדומות או כחולות. אך בתור מעצבים יצירתיים, אנחנו יכולים לצור מדבקה של הלוגו של אותו העסק למשל, שיבלוט בצורה מעניינת ונגישה על הדלתות.
יש להבין שכל המרחב והסביבה צריכים להיות נגישים ולכן ננגיש גם את השילוט וגם את האתרים שנעצב. לקריאה מעמיקה בנושא חוק הנגשת אתרים לחצו כאן.
